Din hverdag – gode & dårlige vaner

Vaner er geniale, når de er hensigtsmæssige og bidrager til at øge vores livskvalitet. Desværre er alle vaner ikke lige sunde. Vi bliver træt af de dårlige vaner - alligevel gentager vi dem igen og igen. Sådan er det med vaner - de er svære at bryde. Men du kan, hvis du vil og får den støtte og hjælp, du har brug for.

0

I mit arbejde som coach møder jeg mange mennesker med vaner, som ikke gavner deres sundhed. De fleste er klar over det, men har svært ved at bryde uhensigtsmæssige vaner med hensigtsmæssige. Viden og gode intentioner er ikke altid nok.

At ændre en uhensigtsmæssig vane til en god og sund er svært – men ikke umuligt. Nogle klarer kampen på egen hånd, mens andre har brug for vejledning og støtte for at nå i mål.

Ofte stiller jeg mine klienter spørgsmålet: hvor forestiller du dig at være om x antal år? Det er et stærkt redskab til at aktivere vores drømme om en ønskværdig fremtid.

Når talen falder på sundhed og motion, har de fleste en realistisk indstilling til, hvor sunde deres madvaner bør være og hvor meget fysisk aktivitet, de bør dyrke. Men ofte mangler planen til at indfri de ønskede mål. Det får os til at starte forfra igen og igen uden at nå målet.

De farligste dårlige vaner

På listen over dårlige vaner, som truer vores helbred og livskvalitet, hører bl.a.:

  • Usund kost
  • Fysisk inaktivitet
  • For lidt søvn
  • For højt arbejdspress over længere tid
  • Overspisning
  • Alkohol udover de officielle anbefalinger
  • Rygning

Dertil udfordringer for singler, som ønsker sig en solemate for livet – og mindst lige så mange udfordringer for par, som kæmper for at få forholdet til at fungere: flere glæder end knaster. Kernefamilierne kæmper for at finde nok tid til børnene og hinanden.

Ved at luge de dårlige vaner ud rykker du tættere mod dine ønsker og mål for et bedre liv, hvad enten du er single, i parforhold eller lever livet i en kernefamilie.

Du kan ændre dine dårlige vaner, hvis du vil!

At ændre en vane kræver udover beslutsomhed planlægning og tid.

Hvis du fra ovenstående læsning kan genkende en eller flere dårlige vaner i dit liv og føler dig en kende frustreret, er du allerede på rette vej. Frustration er en god motivation til at bryde de vaner, der spænder ben for dit ønske om en hverdag, der gør dig gladere.

Spørg dig selv, hvordan du opnår dit mål. Læg en realistisk plan og bevæg dig mod målet med skridt, der ikke er større end, at du har dig selv med hele vejen.

Brug for hjælp?

Jeg har udviklet en test, som jeg anbefaler dig at tage. Testen er anonym og kan hjælpe dig med at identificere de vaner, som du med stor effekt kan ændre på. Tag testen og se om du selv kan komme i mål med at forbedre din livsstil ved at erstatte uhensigtsmæssige vaner med nye, sunde vaner.

Hvis du har brug for sparring, kan jeg hjælpe dig frem til en forståelse af dine vaner og dig selv. Forståelse er et must for at være i stand til at træffe de rigtige beslutninger og udarbejde planen, der virker og sparker dig i mål.

”Fokuser og tag ejerskab på dit liv. Skal du vinde over nogen, er det først og fremmest dig selv. Når du realiserer dig selv og dit potentiale, bliver livet for alvor godt.”

Jeg tilbyder 2 former for coaching

1. Online forløb (selvstudie)

Dette forløb er til dig, som savner mere energi i hverdagen og kan nå i mål med en 35 dages online-plan, hvor vi har kontakt på email og sms i en klar og struktureret process.

2. Personlig coaching

Dette tilbud er til dig, som føler dig usikker på, hvordan du skal gribe opgaven an for at nå dine mål – og derfor har brug for en coach i øjenhøjde. Jeg mødes med dig og guider dig mod dine ønsker og mål. Læs mere i menupunktet “Din lifecoach – motivation & succes”.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv venligst din kommentar
Skriv venligst dit navn her