Danskerne ønsker mere livsglæde

Vores nordiske selvtillid ligger over middel – og det samme gør vores livsglæde. Alligevel er der plads til forbedring på begge fronter. Flertallet af os vil nemlig ikke at tage til takke med at være middel tilfredse – vi vil føle fuld glæde. Det viser en test, Viteea står bag.

0

Umiddelbart fejler den danske selvtillid og livsglæde ikke noget. 8 ud af 10 danskere vægter tilfredsheden med deres selvtillid til at ligge over middel og ligesådan med deres livsglæde.

Det er jo ikke så ringe endda. Men på disse to essentielle områder af vores liv, slår vi os ikke til tåls med middelmådighed – vi vil have mere af begge dele. Det fastslår resultatet af Viteeas test ”Er du den bedste udgave af dig?”

Selvtillid – mer’ af den!

På en tilfredshedsskala fra 1-10 (hvor 10 er max tilfreds), svarer gennemsnitsdanskeren 7, som selvtilliden ser ud i dag. Den gennemsnitlige ønskelige tilfredshed lander derimod på 9 – altså 2 point højre. Så her er stof til eftertanke.

Knap 2 ud af 10 testpersoner, vurderer tilfredsheden med deres selvtillid til ligge mellem 9 og 10 point. Til gengæld ønsker hele 7 ud af 10 at nå helt derop i deres tilfredshed.

Kigger vi på forskellen mellem dem, der vurderer selvtilliden med topkarakteren 10 – og dem, der ønsker at nå samme fuldendte tilfredshed, er springet stort: kun 6 procent befinder sig dér – mens hele 38 procent ønsker at nå dertil.

Livsglæden skal i topform

På spørgsmålet om, hvor tilfredse testpersonerne er med deres livsglæde, svarer gennemsnittet identisk med spørgsmålet om selvtillid: nemlig 7, mens de ønsker at ligge på 9 – altså også på dette område 2 point højere.

Knap 3 ud af 10 testpersoner pointgiver tilfredsheden med deres livsglæde med 9-10 point. Derimod ønsker hele 8 ud at 10 at nå til samme høje livsglæde.

Kun 13 procent føler sig i dag maximalt tilfredse (10 point) med deres livsglæde – mens hele 52 procent ønsker at blive så tilfredse. Det svarer til, at godt 1 ud 10 er i mål, mens godt 5 ud af 10, har stof til eftertanke for at nå målet.

Hvad skal der til for at nå mine mål?

Hvis du hver dag spiser sundt, dyrker fysisk aktivitet og sørger for at dække dit behov for god nattesøvn, er du allerede godt på vej. Men hvis det ikke hjælper dig i mål med dine ønsker for selvtillid og livsglæde, er det nogle andre ventiler, du har brug for at justere.

Måske ved du allerede, hvad det er, der skal til, men har svært ved at gennemføre det – eller måske har du brug for sparring til at knække nøden og finde ind til kernen. Her kan enten vores eksaminerede coach, Steen Leo, hjælpe dig – eller vores tilknyttede psykolog, Michelle Miller.