Vi mangler tid til os selv og vores nærmeste

Presset hverdag: Danskerne savner mere tid til sig selv og de nærmeste. Lige fra vores bedre halvdel over børn til familie og venner. Det viser resultatet af en test, Viteea har foretaget.

0

Vi løber hurtigere end nogensinde for at nå det hele og få hverdagen til at gå op på bedste vis: arbejde, indkøb, børn, venner og familie. Sådan lidt perfekt som i “anno 2017”.

Men Viteeas testresultat tyder på, at vi ikke kan få det hele til at gå i en højere enhed med den tid, vi har til rådighed. De første, der får det at føle, er os selv og vores nærmeste.

Hov – hvor blev tiden af?

Blandt ønskerne til en sundere hverdag fylder danskernes behov for mere tid – både til sig selv, partneren eller kæresten, nærmeste familie og venner. Det viser resultatet af Viteeas test, som indtil videre bygger på flere end 200 besvarelser fra danskere spredt over hele landet.

I vores test beder vi danskerne svare på, hvor tilfredse de er inden for en række essentielle områder i deres liv – og hvor tilfredse de ønsker at være fremadrettet.

Samtlige spørgsmål har betydning for vores generelle sundhed og besvares ud fra en skala på 1-10, hvor 1 er mindst tilfreds og 10 er mest tilfreds.

I denne artikel afslører vi forskellen på, hvor tilfredse danskerne er, og hvor tilfredse de ønsker at være med den tid, de har til rådighed inden for disse 5 områder:

  • Sig selv
  • Kæreste eller partner
  • børn
  • Venner
  • Familie
1. Savner personlig tid

Vi er i underskud på tid til os selv. Viteeas testpersoner vægter i gennemsnit tilfredsheden med den personlige tid, de har til rådighed til sig selv, til 6. Det svar ligger hele 3 point under, hvor tilfredse de gerne vil være fremover. Her svarer gennemsmittet nemlig 9.

2. Kæreste eller partner fortjener mere opmærksomhed

Når det kommer til at dyrke tosomheden og kærligheden med vores hjertes udvalgte, er der også plads til forbedring. Tilfredsheden med den opmærksomhed, vi giver vores kæreste eller partner er 7, mens vi i gennemsnit ønsker at få den op på 9 – altså 2 point højere.

3. Vi passer godt på børnene – men ønsker mere tid

5 ud af 10 forældre, er mere end middeltilfredse med den opmærksomhed, de giver deres børn (point: 7-10).

Til gengæld ønsker hele 9 ud af 10 forældre at nå samme tilfredshed (point: 7-10) på sigt. Det svarer til en lille fordobling, som vidner om, at tiden også her, er svær at få til at gå op i en højere enhed.

Kun 1 ud af 10 forældre er fuldt ud tilfreds (10 point) med den opmærksomhed, de giver deres børn – mens 4 ud af 10 ønsker samme maximale tilfredshed fremadrettet.

4. Brug for mere tid til venner

Vores testpersoner vurderer i gennemsnit deres tilfredshed med den opmærksomhed, de giver deres venner til 6. Den vil de gerne forbedre til 8 – altså 2 point højere.

5. Ønsker mere tid til den øvrige familie

Ud fra testen kan vi konkludere, at gennemsnitsdanskerens behov for at se sine øvrige familiemedlemmer ligger 2 point højere, end hverdagen muliggør. Nøjagtigt som med opmærksomheden til venner, lander nuværende tilfredshed på 6 – mens ønsket rammer 8.

Hvordan får jeg mere tid?

En forudsætning for at du fungerer optimalt i hverdagen er, at du spiser sundt, dækker dit søvnbehov og dyrker fysisk aktivitet. Hvis du allerede opfylder alle 3 dele, har vi for råd for, hvordan du sparer tid på din daglige fysiske aktivitet.

Følg vores fysiske aktivitetsplaner med fysioterapeut Andreas Lorentzen som træner – de giver dig mulighed for at udføre en stor del af træningsøvelserne til og fra arbejde og dit arbejde, uden at du tænker over det eller skal sætte ekstra tid af.

Du kan også udføre flere af øvelserne i forbindelse med dit huslige arbejde og dermed slå to fluer med ét smæk. Den tid, du sparer, kan du med god og velfortjent samvittighed trække fra fitnesscentret eller daglige løbeture.