Dyr #9: Tai fuglen (Tai Xing)

Den dybe squat: Et rigtig godt redskab til at få skabt kontakt til din underkrop og styrke den mens du gør det. Denne bevægelse, eller stilling, kræver rigtig meget af din krops mobilitet og styrke. Den er god at sidde i og den er god at træne hvis du vil have stærke ben.

0

Inden du tager fat på mine dyreøvelser, vil jeg anbefale dig at læse min introduktion og baggrund for øvelserne, så de giver bedst mulig mening for dig.

Den integrerede udfordring:

For at simulere tai fuglen og dens evne til at bruge ben og vinger i kombination, skal du i dag prøve at akkumulere 10 – 15 min. i det der kaldes en dyb squat. Kombiner det gerne med, at du arbejder med dine arme og hænder. Evt. i forbindelse med at skrive på computer, læse eller endda tilberede mad.

Prøv at holde den minimale tid brugt i en dyb squat til 60 sek.

NB: Hvis du ikke kan sidde i en dyb squat, kan du bruge et sammenrullet håndklæde eller lignende til at sætte under dine hæle.

Den enkeltstående udfordring:

Denne træning kan udføres i to versioner.

Dynamiske squats:

Arbejd dig op til 50 squats vha. af følgende repetitioner og pauser:

10 – pause – 20 – pause – 30 – Pause – 40 – Pause – 50.

I pauserne sidder du i 30 sek. i en dyb squat og venter.
Hvis dette er for let kører du baglæns fra 50 når du kommer dertil (40, 30, 20, 10) med samme type pauser i mellem hver.

Se hvordan du udfører øvelserne herunder:

https://www.youtube.com/watch?v=M5Bx_CxGRzw

 

Stillesiddende squat:

Find en væg. Placer din ryg op ad væggen, bøj i knæ og hofte så begge har en vinkel på 90°. Dine fødder skal gerne være lige under dine knæ.

Sid således uden hjælp fra arme på benene. Vælg om du vil sidde 30, 45 eller 60 sek. I pausen sæter du dig i en dyb squat i 15-30 sek.

Udfør denne sekvens 3 – 5 gange eller mere hvis det føles passende.

Hvad kan jeg bruge “Tai Fuglen” til?

Det siges at tai fuglen har halefjer den kan løftes meget hurtigt i mødet med sine fjender, ved hjælp af dens ballemuskulatur. Den har stærke ben og et stærkt bagparti.

Hvis du har rejst i asiatiske, afrikanske eller arabiske lande vil du have set denne øvelse udført på rå automatik. Det er helt normal adfærd og en helt normal stilling at indtage i forbindelse med enten hvile eller arbejde.

Den dybe squat (knæbøjning): At sidde med knæene helt bøjet og numsen så tæt på jorden, som den kan komme. Den dybe squat er i mange kulture en helt naturlig konsekvens af ikke at bruge borde og stole lige så meget, som vi gør i vesten.

Alle menneskers kroppe er forskellige: vi har helt grundlæggende forskellige længder knogler, der gør denne stilling lettere for nogen og sværere for andre. Dog er der også store komponenter af mobilitet og styrke, som kræves for at kunne 1) indtage stillingen, 2) holde stillingen (afslappet) og 3) arbejde i stillingen med hænderne.

Squat derfor som tai fuglen og gør denne bevægelse til en af dine egne og få stærke og mobile hofter, baller og ben.

 

EFTERLAD ET SVAR

Skriv venligst din kommentar
Skriv venligst dit navn her