Dit sexliv – energibooster eller sovepille?

Hvad betyder dit sexliv for dig? Hvad bruger du det til? Og hvordan kunne du tænke dig at det foldede sig ud? Er nogle af de spørgsmål jeg sædvanligvis stiller mine klienter der eksempelvis ønsker at transformere deres sexliv til noget større og bedre, både i kvaliteten og kvantiteten.

0
Skrevet af psykolog og sexolog, Michelle Miller

Det slår mig, at de færreste har en klar vision eller et klart billede af deres sexliv og dets potentialer – men snarere en sløret ønskeliste om noget bedre, om noget der kunne være anderledes, uden helt at vide hvad det betyder og indebærer. Og faktisk, giver det meget god mening.

For hvilke muligheder er der egentligt? En lille orgasme mere? Sex i 5 minutter længere? En omgang sex mere om ugen? Ændringer i kvantiteten kan sagtens gøre en mærkbar positiv forskel – men er blot et skridt i en retning. Kvaliteten er sexlivets hjerte, der forsyner det øvrige med iltet, levende energi.

En måde at undersøge kvaliteten er ved at overvejende følgende spørgsmål: Bruger du overvejende dit sexliv som en hurtig sovepille eller noget der booster dit system og dit forhold med frisk liv og energi…? Er sex noget der foregår kl 23.15 efter tv-avisen, når du kører på aller sidste klip på energi-klippekortet, er lettere adspredt i dit nærvær og egentligt bare gerne lige hurtigt vil knalde, fordi du derefter slapper bedre af og kan give slip på dagen?

Det passer sikkert på nogle af gangene, og det fejler ikke noget, slet ikke hvis dig og din partner har det godt med det… Jeg tænker ikke desto mindre, at der er plads til forbedring, hvis du oprigtigt ønsker dig noget mere. 

Start med at få sex på menukortet på et tidspunkt hvor du IKKE kører på aller sidste energi-klip – eksempelvis inden aftensmaden, eller lige efter børnene er puttet i seng. Hvis det derfor kun giver dig/jer 30 minutter til at hygge i, så sæt en alarm til 30 minutter, hvorefter du kan fortsætte med dagens sidste gøremål. 

Undersøg dernæst, hvad der kan stimulere og aktivere dig rent seksuelt, snarere end hvad der hurtigst muligt dræner dig. For mandens vedkommende vil det kræve tæt på en total revurdering af hans krop og seksualitet – sex behøves ikke sigte mod og ende med et brag af en udløsning der dræner energidepoterne.

Udløsning og orgasme er fysiologisk adskilte processer – hvilke en af dem tror du bringer dig i en intens nydelsestilstand, der vækker dig? For kvindens vedkommende er det en dans med kroppen, i vildskab eller ro, med mange orgasmer eller ingen, og med en solid forankring i vejrtrækningen der åbner og mobiliserer kroppens nydelsesliv. Det mest interessant ved kroppen og nydelsen er, at de hele tiden kan bevæge sig – så find frem til hvad der seksuelt vækker dig og brug det bevidst, som et krydderi. 

Det kan muligvis føre til, at I ligger nøgne på sengen og “kun” masserer hinanden. Eller at I udveksler oralsex uden nogen nævneværdig finale. At I har samleje i et langsomt nærværende tempo uden orgasmer. At I sender frække SMS’er til hinanden i løbet af dagen. At I fanger hinanden i korte intense kys og tætte kram.

Her min tanke om moderne udfordringer vedrørende det drænede, uinspirerede sexliv: ved at have sex sidst på døgnet, med lunkne vibrationer og en udløsning der markerer “festens” afslutning, (mis)bruger vi den seksuelle gnist og kører den i sænk, således at der ikke er så meget at lege videre med dagen, ugen og måneden efter… Så måske skal vi prøve noget andet! Hvad kan du gøre for at bringe noget levende til puljen…?