Sund livsstil = gode vaner

Viteea gør det enkelt for medarbejdere at vælge at være sund - og forblive sund I fremtiden.

0
gode vaner

Vores mål er at sikre alle medarbejdere et billede af, hvor de har uudnyttet potentiale til en bedre livsstil. Det billede skaber vi gennem vores GAP-test, der omfatter 18 livsstilsområder som præger hverdagen.

Viteea definerer sundhed bredere og mere realistisk end WHO. Vi ser mange faktorer spille ind på kvaliteten af den enkeltes hverdag og dem har vi prioriteret.

Det er svært at tale om livsstil uden først at forstå, hvad vaner er, og hvordan vaner kan holde os fast i dårlige mønstre.

Udfra en betragtning om, at energi & overskud er en vigtig driver til næsten alt, så anser vi søvn, fysisk aktivitet og sund kost for det helt fundamentale i en sund krop.

Eksempel: Hvis vi fokuserer på søvn, så siger søvnforskere, at 50% af befolkningen sover dårligt i perioder, mens 20% sover dårligt generelt. Dårlig søvn gør os uskarpe, vi fungerer ikke så godt og der er analyser på, at dårlig søvn i snit koster op til 10 sygedage om året.

Godt søvnmønster, fundamental fysisk aktivitet og sund kost frigiver meget energi til både at klare sit job og pleje familie, venner og kollegaer i den udstrækning, som man ønsker det.

Eksempel: Hvis vi går rundt og har dårlig samvittighed over ikke at bruge nok tid med vores børn, så følger en følelse af ‘ikke at slå til’ med, når arbejdet trækker ekstra tid. Det giver ikke energi, det æder af den energi, som er vigtig for vores ydeevne i hverdagen.

Med energien på et godt niveau og balance i de sociale relationer, er der skabt et godt fundament til ydeevnen. Der bliver plads til at se på områder som vejrtrækning, der kan være en vigtig ventil til at opnå balance i kroppen under pres og stress. Der er flere områder i vores 360 grader tilgang til sundhed. De vil alle komme i spil under analysen af, hvordan vores sundhedsforløb specifikt skal sammensættes for den enkelte virksomhed for at give den ønskede effekt: reduktion af sygefravær, øget trivsel og bundlinie.

Vi har gennemført vores Gap-test over sommeren 2017 og konkluderet, at sexlivet er i top 1 over de områder, som folk er særdeles utilfreds med. Det går ud over privatlivet. Når privatlivet er dårligt, så influerer det på arbejdslivet. I vores forløb med virksomhederne inkluderer vi ikke medarbejdernes sexliv, fordi det vil være at træde over nogle grænser, som vi ikke ønsker – eller nogen ønsker. Vi har en sexolog i vores team af samme grund og henviser til hende hvis der er behov for coaching. Der lavers pt. en national undersøgelse af 200.000 pars sexliv i Danmark, fordi man generelt har erkendt, at dette er et udfordret område.

Vores sundhedsdefinition er en rettesnor for, hvor mange faktorer, der er i spil for den enkelte medarbejder for at sikre et godt overskud til at performe, og hvordan livskvalitet, positiv tænkning og glæde kan få plads. Langt fra alle områder er problematiseret for den enkelte medarbejder. Der vil være max. en håndfuld, som skal prioriteres. Vi fokuser på en udfordring ad gangen.

Som samarbejdspartner sikre vi, at alle medarbejdere får indsigt i deres egne muligheder og optimerer effekten af samarbejdet med Viteea.